• 5. 5. 2017

    Prezidentská štandarda v škole

    Zavítal k nám hosť, ktorého prišlo dosť... Páni v čiernom, dáma v bielom, autá, kamery i vlajka... Pekne sme ho privítali, po našom secesnom hrade povodili, podebatovali i pár selfíčiek porobili. Pozdrav posiela škola plná budúcich prezidentov ;-)

  • 11. 5. 2017

    Čľupkám, čľupkáš, čľupkáme...

    Plavecký kurz nám pretiekol až prirýchlym prúdom... Užívali sme si podtatranský vodný "biotop" všetkými plutvami. Končeky prstov zošuverené a v hlavách len samá samá voda. Nuž, ešte dlho sa budeme nanovo učiť žiť na suchu...

  • 26. 4. 2017

    Okresné anglicky hláskujúce včielky

    Naše hláskujúce včielky to zobrali z ostra... Jeden týždeň ovládli prvé priečky v našom úli, druhý týždeň už valcujú okresný úľ. Olívia Citterová z prímy A dobzučala až na 2. miesto a jej spolužiačka Tímea Zahurancová opeľuje 4. priečku  :-D

  • 21. 4. 2017

    Spelling Bee Competition

    Vďaka súťaži v hláskovaní a tvorbe slov z písmen v anglickom jazyku Spelling Bee Competition, sme spoznali naše naj hláskujúce včelstvo, medonosku Nr. 1 Olíviu Citterovú, Nr. 2 Tímeu Zahurancovú a Nr. 3 Kristínu Lafkovú. Držíme palce v okresnom úli ;-)

  • 24. 4. 2017

    Neinvazívny pohľad do ľudského tela

    Nevieš sa rozhodnúť, čo študovať? Študuj biomedicínsku fyziku! Možno Ťa presvedčil aj Marek Chmelík, PhD. a jeho perfektná prednáška na tému Neinvazívny pohľad do ľudského tela pomocou magnetickej rezonancie.

  • 1. 4. 2017

    Športovkyňa roka mesta Levoča

    Poctivá celoročná práca, vytrvalosť a odhodlanie na bežeckých tratiach rozličných súťaží a s tým spojený osobný rast priniesli výsledky. Blahoželáme našej šikovnej študentke Karin Džuganovej k tomuto oceneniu a želáme veľa ďalších úspechov :-)

  • 19. 4. 2017

    Medzitriedny volejbalový turnaj

    Smršť nadľudských výkonov, kvílenie napínaných svalov a publikum v extáze. Smrad víťazstva je to najmenej, čo treba vetrať... Najprepotenejšie dresy a zlatý pokál si odniesol tím IV.A, striebro na príbory si nechajú roztaviť sepťáci a bronzové meče ukuje II.A.

  • 20. 3. 2017

    Hviezdoslavov Kubín po praslici

    Hoci nám tentokrát medzi recitátormi absentovali chlapci, mali sme aj medzi dievčatami žeravé želiezka v ohni, ktoré boli úspešné aj v okresnom kole. K tým naj... patrila Noema Brestovičová z prímy, Lenka Strapková a Nikola Čurdová z III.A.

  • 1. 3. 2017

    Vansovej Lomničku ovládli tretiačky

    Na 50. ročníku okresného kola recitačnej súťaže žien Vansovej Lomnička nechýbala ani naša škola a skvelé recitátorky z 3.A Lenka Strapková a Nikola Čurdová. Za poéziu získala Nika 3. miesto a Lenka za prózu 1. miesto a postup do krajského kola.

  • 24. 2. 2017

    Kurz prvej pomoci s druhákmi

    Celý vyučovací deň strávili druháci zachráňovaním životov. Našťastie sa nič vážne nestalo. To našich mladých záchranárov zaškoľoval Ján Kušnirák z horskej záchrannej služby Vysokých Tatier. Konkurz na Supermana teda dopadol na výbornú ;-)

  • 10. 4. 2017

    Študenti v upratovacom rauši

    V spolupráci so Zelenou hliadkou usilujúcou sa o poľudštenie levočského chotára neľudskými zásahmi ľudí odľudšteného sa naši študenti usilovne snažili dospieť k podobnému druhu nápravy a to konkrétne v lokalite Šišpľac zbieraním odpadkov.

  • 5. 4. 2017

    Okresné kolo žiakov vo volejbale

    Výsledky dnešného volejbalového turnaja: DIEVČATÁ (04.04.17) - 1. miesto: SPgŠ, 2. miesto: GSFA, 3. miesto: SZŠ/ CHLAPCI (05.04.17) - 1. miesto: GJFR, 2. miesto: GSFA, 3. miesto: SZŠ. Všetkým ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme!

  • 8. 3. 2017

    Hlavolam Cuts z rodiny Sudoku

    Všetky sú úspešné riešiteľky hlavolamu Sudoku, no na koni je len jedna! :-) Tímei blahoželáme k výhre hlavolamu Cuts a finančnej odmene. Ak chceš zabodovať aj Ty, do 25. marca vyrieš minimálne ďalšie štyri zadania.

  • 4. 4. 2017

    Násilie a šikana na školách

    V utorok 4. apríla pri príležitosti Medzinárodného dňa bez násilia našu školu navštívili mladí Peer aktivisti z OZ Mladí ľudia a život. Prvákom pripravili zaujímavú besedu na tému šikana a násilie a ako týmto negatívnym javom predchádzať.

  • 29. 3. 2017

    Okresné kolo olympiády z biológie

    Vyslali sme údernú jednotku biológov do okresnej olympijskej divočiny. Vyhraj alebo budeš... Romana Haniskova z tercie pochopila a v krutom zápolení kategórie E, že botanika, prišla len o... prvé miesto. No a druhá priečka ju katapultuje priamo na kraj!

  • 22. 3. 2017

    Upitý svetový deň vody na Rokforte

    Vedierka hore dnom naplnené vodou, modré molekuly na schodišti, žalúdočné žblnkotanie, plávajúce kinderka, aj mince... Zábavné úlohy s kvapkou fyziky a matematiky. Spoločne sme si pripomenuli význam vody nevyhnutnej pre zachovanie života na našej planéte.

  • 21. 3. 2017

    Popletené ponožky a chromozómy

    S vyloženými nohami sme si vypočuli prezentáciu Ninky Jarošovej z 1. A a zapojili do netradičnej „ponožkovej“ výzvy. Symbolicky sme tak podporili heslo „byť odlišný je normálne“ pri príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu.

  • 20. 3. 2017

    Matematická súťaž Klokan

    V pondelok 20. marca bol deň D. V jednej chvíli sa snažili rovnaké úlohy rozlúsknuť milióny rovesníkov na celom svete. Aj my chceme byť svetoví a preto riešime úlohy medzinárodnej matematickej súťaže Klokan až sa nám z pier parí :-D

  • 17. 3. 2017

    Školské kolo olympiády z fyziky

    Úskalia fyziky najlepšie zvládli Gabriela Halcinová, Nina Šurcová, Kristián Kočan, Martin Strážik a stali sa úspešnými riešiteľmi školského kola fyzikálnej olympiády. Postupujúci Martin Strážik získal následne 2. miesto v okresnom kole. Blahoželáme :-)

  • 31. 3. 2017

    Rebeka na krajskom kole SOČ

    V Starej Ľubovni sa konala Krajská prehliadka stredoškolskej odbornej činnosti. Zúčastnilo sa jej 282 autorov a spoluatorov. Medzi nimi aj naši študenti, z ktorých si v silnej konkurencii obhájila 1. miesto Rebeka Skokanová z III.A.

strana:

Kontakt

  • Gymnázium J. Francisciho-Rimavského, Kláštorská 37, Levoča
    Kláštorská 37, 05467 Levoča
  • riaditeľ školy: 0534514255
    zástupkyňa riaditeľa: 0534512250
    sekretariát školy: 0534512252
    školská jedáleň: 0534512512

Informácie

Galéria