• °

    S vetrom opreteky Levočskou dolinou

    V piatok 22. septembra sa uskutočnil už 17. ročník Behu Levočskou dolinou, ktorý organizovalo levočské Centrum voľného času Olymp. Aj tento rok sme mali početné zastúpenie v niekoľkých kategóriách a neobišli sme naprázdno.   VIAC »

    22.09.2017

  • °

    Na svätého Mikuláša neučí sa ... 

    ... neskúša sa. Keby ste nás skúšali, päťky by sa sypali... Generácie študentov vyslovovali, či písali tieto verše na tabule školských tried počas obľúbeného sviatku roka prezrádzajúceho blížiace sa Vianoce a zimné prázdniny. Nie je tomu inak ani dnes.   VIAC »

    06.12.2017

  • °

    Prvácky teambuilding

    Čo je to vlastne trieda? Umelo vytvorený zhluk častokrát diametrálne odlišných individuí... Teambuilding mal byť liekom pre našich nových obyvateľov rokfortského hradu. Hoci roky rokúce je to skôr čas a spoločný nepriateľ, čo komunity (ne)dobrovoľne spája. No čuduj sa svete, zabralo...   VIAC »

    07.11.2017

  • °

    Keď záložka do knihy spája

    Zapojili sme sa do literárneho projektu Záložka do knihy spája školy. Cieľom bola podpora čítania a výmena vlastnoručne vyrobených záložiek s partnerskou školou. Na hodinách literatúry sme čítali, počúvali, strihali, kreslili, lepili, prosto pilne tvorili.   VIAC »

    13.11.2017

  • °

    Hodina deťom so študentmi

    Aj tohto roku naši študenti pomáhali ako dobrovoľníci zbierky Hodina deťom. Mohli ste ich stretnúť s charakteristickou žltou škatuľkou a vyobrazeným maskotom v uliciach Levoče a Spišského Podhradia. Všetkým darcom srdečná vďaka.   VIAC »

    10.11.2017

  • °

    Medzitriedne basketbalové zápasy

    Vo veľkom bežia každoročné medzitriedne basketbalové zápasy v kategórii dievčat i chlapcov. Pomaly sa blížime do veľkého finále, ktoré sa uskutoční posledný týždeň pred vianočnými prázdninami. Na fotke vysmiate mrštné oktavanky po zápase s džamperkami z prvej A.   VIAC »

    03.11.2017

  • °

    Túlavé vedecké topánky

    Pri príležitosti Týždňa vedy a techniky sme navštívili v Košiciach Štátnu vedeckú knižnicu, s kvarťanmi sme si pozreli výstavu vedeckých hračiek a osobností vedy a techniky a túlavé topánky nás zaviedli aj do planetária Slovenského technického múzea.   VIAC »

    07.11.2017

  • °

    Korunná princezná kráľovstva diktátov

    Pri príležitosti 202. výročia narodenia Ľudovíta Štúra sa na pôde Strednej odbornej školy Majstra Pavla v Levoči uskutočnil už 3. ročník Majstrovstiev levočských stredných škôl v písaní diktátu. Naše farby obhájila Karolína Kopaničáková z I.A 2. miestom.   VIAC »

    27.10.2017

  • °

    V tieni gotickej katedrály

    Len sme kráčali, cítiac anjouovské ľalie, v tieni ohromujúcej gotickej katedrály, v meste s erbom... Ponorení do dychberúcich príbehov sme nedobrovoľne obživli až dotykmi poludňajšieho košického vetra. Škoda, že nie je možné takto na jeden deň zhmotniť každú z dejepisných maturitných tém...   VIAC »

    07.11.2017

  • °

    Víťazstvo červených dresov

    Z okresného turnaja žiakov stredných škôl vo futsale, ktoré tradične organizuje Centrum voľného času Olymp, si spomedzi šiestich ďalších konkurentov tím našich chlapcov priniesol pokál za úžasné prvé miesto! Blahoželáme a držíme palce v blížiacom sa krajskom kole!   VIAC »

    08.11.2017

  • °

    Recyklujem, recykluješ, recyklujeme

    V pondelok 6. novembra 2017 sa uskutoční v priestoroch Zážitkového centra vedy Aurelium slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky. Nasledovať bude slávnostné vyhlásenie výsledkov výtvarnej súťaže na tému Ako recyklujem a naše práce budú pritom.   VIAC »

    03.11.2017

  • °

    Roadshow úradu vlády

    Cieľom "vládnej" návštevy bolo priblížiť študentom problematiku financovania rozličných projektov z európskych fondov a ponúknuť im možnosť vyskúšať si pripraviť projektový zámer na základe skutočných potrieb nášho regiónu a reálnych možností jednotlivých operačných programov.   VIAC »

    12.10.2017

  • °

    Slávnostná imatrikulácia prímanov

    Naše najmladšie prírastky na "Rokforte" už vyfasovali svoje hélium... Po úspešnom absolvovaní sofistikovaných úloh a kritickom zhodnotení fundovanej poroty boli slávnostne prijatí medzi miestne študentstvo. Vitajte! A veľa úspechov!   VIAC »

    27.10.2017

  • °

    Koulrofobikom vstup zakázaný!

    Žiaľ, tabuľku s oným nápisom by ste pred bránou nášho Rokfortu v piatok darmo hľadali. Noví prímani a prváci imatrikulovaní klaunom Stephena Kinga nemali na výber. Tretiaci namiešali dych berúci letkvár hrôzy, zábavy a neočakávaných bravúrnych hereckých výkonov.   VIAC »

    27.10.2017

  • °

    Jedno deci vyrehotanej krvi

    V krvilačných zariadeniach po celej našej vysatej zemi môžete stretnúť ľudské bytosti sťa bez duše. Alebo nestretnete žiadnu. V oných zariadeniach... No v Levoči naši radodajní študenti rozdávajú krv na počkanie. S úsmevom Mony Lisy. Veď čo nespravíš pre...   VIAC »

    26.10.2017

  • °

    Veľkí malí bedmintonisti

    V okresnom kole v bedmintone žiakov základných škôl a osemročných gymnázií sme sa nenechali zahanbiť. Tím dievčat v zostave Laura Prílohová, Kristína Lafková a Laura Hrobláková získali 1. miesto a chlapci Vilo Kopaničák, Tomáš Hasaj a Matej Zuščák 2. miesto.   VIAC »

    18.10.2017

  • °

    Sloboda v učiteľskej peňaženke

    Hostili sme konferenciu pre učiteľov zblízka i zďaleka. V rámci projektu na podporu organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu. Pod dohľadom erudovanej školiteľky interaktívnou formou.   VIAC »

    13.10.2017

  • °

    Pod Ľubovnianskym hradom

    Krajské kolo v cezpoľnom behu sa konalo v nádhernom prostredí Stredovekého vojenského tábora pod Ľubovnianskym hradom, kde si spomedzi pretekárov z dvanástich okresov a 144 účastníkov vybojoval tím našich žiačok 3. miesto. Blahoželáme.   VIAC »

    12.10.2017

  • °

    Extrapolácie z Banskej Bystrice

    Banská Bystrica sa na niekoľko týždňov stala centrom informatiky na Slovensku. Cieľom celého podujatia Extrapolácie 2017 bolo nielen prezentovať históriu a súčasnosť výpočtovej techniky, ale hlavne motivovať mladých k štúdiu a práci v IT.   VIAC »

    09.10.2017

  • °

    Jesennou divočinou Šišpľacu

    V okresnom kole stredných škôl cezpoľného behu v teréne levočského Šišpľacu si tím našich bežkýň vybojoval 1. miesto, tím chlapcov 2. miesto. Medzi jednotlivcami zahviezdili Karin Džuganová, Laura Prílohová, Lukáš Dzurňák a Vilo Kostelník.   VIAC »

    06.10.2017

strana:

Kontakt

  • Gymnázium J. Francisciho-Rimavského, Kláštorská 37, Levoča
    Kláštorská 37, 05467 Levoča
  • riaditeľ školy: 0534514255
    zástupkyňa riaditeľa: 0534512250
    sekretariát školy: 0534512252
    školská jedáleň: 0534512512

Informácie

Galéria